zondag 16 december 2012

Heftige dagen........

Nou dat zijn heftige dagen geweest.... Afgelopen woensdagavond kreeg ik de eerste bijwerkingen. En die hebben doorgezet! Het voelde als een hele zware, heftige griep. Ik weet inmiddels van iedere spier, klier, bot en gewricht waar ze zitten. Alles deed me zeer. Ook had ik veel last van krampende buikpijn en pijn in het longgebied. Uiteindelijk werd ik er zelfs benauwd van. Gelukkig deed paracetamol wonderen voor de pijn. Dit in combinatie met gewoon lekker heel weinig doen, maakte dat het redelijk goed te handelen was. Helaas is sinds vrijdagavond mijn smaak aan het verdwijnen. Ik merkte dat doordat ik maar bleef eten van het avondeten. Daarna stopte ik er voor ik het wist nog 4 koekjes in en toen gingen er bij mij alarmbellen rinkelen. Ik was mezelf vol aan het proppen omdat ik graag iets wilde proeven. Maar geloof me, als er 4 koekjes naar stof smaken, smaakt het 5e koekje nog steeds naar stof. Opletten dus, want voor je het weet zitten er een hoop kilo's aan die er straks weer met moeite af gaan. Het probleem erbij is dus dat je honger hebt. Er is een algemeen geldende gedachte dat je van chemo afvalt en mager wordt. Helaas is dat niet het geval bij de chemo voor borstkanker. Deze zorgt juist voor een gewichtstoename. Dus ben ik nu toch wel van plan om heel bewust met eten om te gaan.  Op dit moment proef ik nog wel heel zout, heel zoet en heel pittig, dus zorg ik gewoon dat ik die uitgesproken smaken op mijn bordje heb. Proef ik toch nog wat.......
Een hele fijne bijwerking is dat ik mijn kracht weer begin te voelen. Sinds begin oktober ben ik die helemaal kwijt geweest. Ik voelde me heel verdrietig en down en kon niet goed uit dat putje komen. En nu lijkt het alsof mijn kracht weer heel voorzichtig om de hoek komt kijken. En die verwelkom ik natuurlijk met open armen. Ik zal het de komende tijd nog hard genoeg nodig hebben.
 

3 opmerkingen:

 1. Zo meis, dat valt niet mee.., ik hoop dat je gauw weer je smaak terug hebt..! Dat je gauw weer op krachten mag zijn!!

  Lieve groet,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Liesbeth - dat klinkt heftig .... en vervelend dat alles naar stof smaakt (dat herinner ik me nog - zelfs mijn lievelingssnoepjes (katjesdrop :-)) smaakten naar stof. Dat duurde bij mij steeds ongeveer een week - hoop dat het bij jou ook snel weer normaal wordt.
  Gebruik maar lekker de paracetamol als nodig en wat goed dat je je weer krachtiger voelt worden.
  Hoe lang mag je herstellen voor je de volgende krijgt???
  Liefs Wendie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Liesbeth,
  Eens kijken of 't lukt met die blogger om te kunnen reageren.
  Wel heftig met die kuur zeg. Fijn dat je kracht weer om de hoek komt kijken!
  Hou vol, liefs...Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen